Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
19.6 C
Athens

Ο Ευ. Βενιζέλος έβαλε παρακαταθήκη, παρά την αντιπάθεια που εισπράττει διαχρονικά

Share

Μέσα από τη διαδικασία των υποκλοπών, της ΕΥΠ, των παραιτήσεων και του predator, όλοι ψάχνουν να βρουν τους χαμένους και τους κερδισμένους.

Αν υπάρχει σίγουρα ένας κερδισμένος, είναι ο πλέον αντιπαθής πολιτικός στην Ελλάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με το μυαλό, τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, κατάφερε να τοποθετηθεί σοβαρά, θεσμικά και χωρίς πολιτικές υποχρεώσεις.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου του, στο οποίο στρογγυλεύει τις πολιτικές γωνίες που είχε δημιουργήσει, ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε πρώτος για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός,  εγκαλώντας τον να ξανασκεφτεί όσα είπε και στη συνέχεια ανέπτυξε ένα πολύ ενδιαφέροντα δημόσιο διάλογο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η διατυπωμένη με επιστημονική γλώσσα νομική ανάλυση στην οποία προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μπορεί να οδηγήσει σε ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δίωξη η οποία θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Μέσα από αυτές τις κινήσεις όμως, ο κ. Βενιζέλος έβαλε παρακαταθήκη για τον εαυτό του (κάτι το οποίο επιδιώκει σταθερά), είτε ως Πρωθυπουργός της χώρα σε πιθανή Κυβέρνηση συνεργασίας, είτε σε μεγάλο Ευρωπαϊκό αξίωμα, είτε περισσότερο ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το που ακριβώς θα ήθελε να δει τον εαυτό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα όμως δήλωσε δυναμικά «παρών».

 

διαβάστε περισσότερα

Η ώρα προχωρά αργά για εκείνον που βιάζεται

0
Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι. Χθες αφιέρωσα την ημέρα μου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπως και στο Συνέδριο του Κασσελάκη, όπου...

Επικαιρότητα