Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Oh My God…

Share

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ η σημερινή 4η Ιουλίου, ως επίσης ημέρα εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως η χθεσινή ήταν ημέρα της διαγραφής, με τον Αυγενάκη να κάνει άνω κάτω την Κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία, παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω από τα μαύρα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ και την πασαρέλα του ΠΑΣΟΚ.

*Προσπάθησα να χαρτογραφήσω τις προτιμήσεις και στηρίξεις των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στους υποψηφίους Προέδρους και διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, περιμένοντας να κλείσει ο κύκλος των υποψηφιοτήτων. Μέχρι στιγμής ο Κοινοβουλευτικός χάρτης του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

*Τον Ανδρουλάκη στηρίζουν ο Μπιάγκης, ο Μιχαηλίδης, η Καζάνη, ο Παρασύρης, η Σπυριδάκη, ο Μάντζος, ο Δουδωνής, ο Χνάρης, ο Χρηστίδης και ο Νικολαΐδης.

*Τον Δούκα στηρίζουν ο Πάνας, ο Κωνσταντινόπουλος και η Βατσινά, ενώ τον Γερουλάνο στηρίζει ο Πουλάς. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν στήριξη σίγουρα από τον …εαυτό τους, ενώ ο Παραστατίδης θα στηρίξει επίσης τον εαυτό του, παρά το ότι δεν είναι υποψήφιος!

*Όλοι οι υποψήφιοι (του ΠΑΣΟΚ) περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα πάρει η Άννα Διαμαντοπούλου, για να χαράξουν αντίστοιχα την τακτική τους. Στην περίπτωση που το αποφασίσει η Αννούλα, τότε το δίλλημα θα είναι: Αριστερόστροφο ΠΑΣΟΚ με τον Δούκα, δεξιόστροφο ΠΑΣΟΚ με την Διαμαντοπούλου ή Κεντρώο αυτόνομο ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη; Αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσουν στην περίπτωση που είναι υποψήφια και η Άννα του χιονιά.

*Στην περίπτωση πάντως που η Άννα το αποφασίσει (το πιθανότερο), εκλογικά θα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Μέση διαδρομή δεν θα υπάρχει για αυτήν.

*Σας έλεγα χθες για την προχθεσινοβραδινή παρουσίαση δημοσκόπησης στην Διαμαντοπούλου που την είχε παραγγείλει η ίδια. Την είδαν, τη δημοσκόπηση, την μελέτησαν και αποφάσισαν να συνεχιστεί σήμερα και αύριο, προφανώς για να έχουν καλύτερα εικόνα. Στην πιάτσα πάντως κυκλοφορεί κόσμος που μαζεύει υπογραφές για την υποψηφιότητα της Άννας, ως επίσης ότι θα είναι εκτός Ελλάδος μέχρι τις 20 Ιουλίου. Θα τα ελέγξω και θα επανέλθω.

*Σε ότι αφορά τώρα στον Δούκα, μετά την τραγική εμφάνιση που έκανε στην Κεντρική Επιτροπή, έχουν αποφασίσει να κάνει λίγες και προστατευμένες εμφανίσεις, ενώ έχουν αρχίσει τα μερεμέτια για την εικόνα του, με …σοβατζήδες αρκετά media, όπως και την απαιτούμενη δημοσκοπική στήριξη.

*Συχνά πέφτω πάνω σε τηλεφωνήματα που είναι σε ανοικτή ακρόαση και αυτή τη φορά άκουσα άνθρωπο του Αλέξη να βολιδοσκοπεί Κεντροδεξιό πολιτικό σχετικά με τη συμμετοχή του σε αυτό το ευρύ – ανοικτό σχήμα που σχεδιάζει ο Τσίπρας!

*Παρά το ότι σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τις εξελίξεις στο εσωτερικό τους για να δουν πως θα πορευθούν, να μην αποκλείσετε να έχουμε μέσα στο καλοκαίρι συντεταγμένο διάλογο από ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίικα δίκτυα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το σχέδιο προωθούν ο Καστανίδης και ο Χρηστάρας (Σπίρτζης), οι οποίοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή.

*Μιας και θυμήθηκα τον Χρηστάρα, σας λέω ότι έχει αρχίσει τα πίτσι πίτσι με δημοσκόπους, προσπαθώντας να έχει εικόνα, να ακούει γνώμες και να κάνει και το γνωστό ψηστήρι.

*«Για να σηκωθείς πρέπει να πιάσεις πάτο και στο ΠΑΣΟΚ έχουν λίγο δρόμο ακόμα για να πιάσουν πάτο». Αυτά είναι τα λόγια που μου είπε πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!

*Ιδιαίτερο εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε στελέχη, αλλά και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και τα όσα λέει σχετικά με την ακρίβεια και τα ζόρια του κόσμου! (Τα περί Europride και λοιπά τα αφήνω στην άκρη).

*Φίλοι μου είναι η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης, αλλά θα τους στεναχωρήσω. Πριν σκάσει μύτη και η Γιαννακοπούλου, Μιλένα και Κατρίνης δεν περπατούσαν καθόλου ως υποψήφιοι! Sorry παιδιά, αλλά…

*Η θεσμική εικόνα που έχει χτίσει επιμελώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αιτία που δεν θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η αντίδραση στο εσωτερικό της ΝΔ πάνω στο πρόσωπο της νυν Προέδρου θα είναι μεγάλη κάτι το οποίο γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε την αναθεώρηση του Συντάγματος προκειμένου η χώρα να μην οδηγείται σε εκλογές λόγω της εκλογής Προέδρου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο θεσμικός Κυριάκος δεν θα προτείνει Σακελλαροπούλου για να μην αναγκαστεί να πάει σε εκλογές!

*Συνέχεια του ντόρου της ομιλίας του Α. Σαμαρά προσπάθησε να δώσει χθες το επιτελείο του, επιλέγοντας να παραχωρήσει ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Τσιούτσιας. Ο στόχος δεν επετεύχθη και από τα πολλά αναμενόμενα που είπε ο Νίκος κρατώ το «Αστειεύεστε προφανώς ότι θα κάνει (ο Σαμαράς) δικό του δεξιό κόμμα». Άρα, είμαστε ήσυχοι…

*Πλησιάζοντας προς το τέλος, σας έχω δύο φωτογραφίες που έχουν το δικό τους ειδικό βάρος.

Φωτό 1: Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης.

Φωτό 2: Από την τελετή αποφοίτησης του Νότη Μυταράκη από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Nicosia, όπου έλαβε διδακτορικό τίτλο (PhD in Business Administration), ολοκληρώνοντας τη διατριβή του με τίτλο “Μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος από ένα πυλώνα σε ένα σύστημα τριών πυλώνων: αιτιολόγηση, προκλήσεις και κίνδυνοι”.

*Ολοκληρώνοντας το σημερινό Black Velvet, σας προτείνω να διαβάσετε στη στήλη Παραπολιτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το τι ακριβώς έγινε χθες με τον Αυγενάκη και τη διαγραφή του. Σημειώνω δύο πραγματάκια και θέτω και ένα κουίζ.

*Η διαγραφή Αυγενάκη φέρνει μεγάλη αναταραχή στην Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη, καθώς ο πρώην (πλέον) Βουλευτής τους, από την εποχή που ήταν γραμματέας του κόμματος είχε τη βασική ευθύνη της ανθρωπογεωγραφίας της Κρήτης. Αναζητείται λοιπόν αυτός που θα διαχειριστεί τους Κρητικούς Νεοδημοκράτες.

*Συμπληρώνω ότι ο Τασούλας στην υπόθεση Αυγενάκη ορθά κράτησε ψηλά τον ρόλο του ως Πρόεδρος της Βουλής, συνάμα όμως έβαλε μεγάλη παρακαταθήκη για τη μετακίνησή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

*Κουίζ: Ποιος είναι ο Υπουργός που έδωσε «στον αέρα» το video με τον Αυγενάκη στο αεροδρόμιο, τον οποίο ψάχνει ο διαγραφείς Κρητικός; Βεντέτα μου μυρίζει!!!

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα